I am like many

Föreställning

Uppdrag: Scenografi och kostym för vokalensemblen VONO

En sprakande föreställning om flockmentalitet, motstånd och förbjuden kärlek.
Ur en grå massa träder en regnbåge fram. Någon drömmer om att få tillhöra gruppen, en annan längtar bort. Några smälter in där andra sticker ut. 
I AM LIKE MANY är en humoristisk föreställning på fullaste allvar. Ett potpurri av mångstämmig körmusik, poesi och improvisation skildrar människans vackraste och grymmaste sidor. 

Fotograf: Josef Sjöblom

Tankar om samarbetet med Fanny

”Jag skulle vilja bo i huvudet på Fanny! Där är det färgrikt, kreativt och ständigt nyfiket.
Det var en ynnest att skapa föreställningen I am like Many tillsammans med Fanny. Hennes idéer och starka integritet, kombinerat med en fin vilja att göra det bra för alla på scen, skapade en scenografi som lyfter musiken och uttrycket och bjuder in publiken till vackra och inkluderande ögonblick.”

/Lone Larsen
Dirigent och konstnärlig ledare

Fotograf: Josef Sjöblom

Frågor till Lone Larsen om I AM LIKE MANY, premiär 24/4 på Playhouse Teater:

VAD ÄR DET BÄSTA MED I AM LIKE MANY?
I am like many är en livsbejakande färgfest förmedlad genom fantastiska körverk med förankring i vår tid. Det finns en närvaro i musiken, texterna och temat som slår an strängar i mig på många olika plan samtidigt. Vi jobbar med allvar och humor samtidigt och det skapar för mig ett ärligt och inkluderande uttryck.

HUR SKILJER SIG I AM LIKE MANY FRÅN ANDRA FÖRESTÄLLNINGAR MED VONO?
Vi ville hitta en vinkel vi inte haft förut och bestämde oss för att börja med scenografin, som normalt kommer in senare i processen. Samarbetet med Fanny Senocq hennes skisser och idéer blev utgångspunkten. En rolig utmaning för oss och vår regissör och koreograf Ulf Evrén!

Fotograf: Josef Sjöblom

Tre frågor till Fanny Senocq, scenograf, om I AM LIKE MANY, premiär 24/4 på Playhouse Teater:

VAD BETYDER REGNBÅGENS FÄRGER FÖR DIG?
Jag hittade ett citat av Mark Chagall som jag tycker passar denna föreställning så bra: ”Alla färger är vänner till sina grannar och älskare till sina motsatser”. 
I det här projektet ville jag jobba med kontraster i scenografi och kostym: avsaknad av starka färger i en konform gråskala och strama likformiga dekorelement som övergår i ett fyrverkeri av olika färger och former.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN?
Den största utmaningen för mig var uppdraget att skapa en lätt och portabel scenografi, som ensemblen själva kan frakta på tåg eller i bil och som inte behöver avancerad riggning på turné samtidigt som den ska kunna skapa en mängd olika scenbilder och fylla en scenyta på 10×10 meter!

VAD ÄR DET BÄSTA MED I AM LIKE MANY?
Att jag får jobba med en professionell ensemble som med ledning av Lone Larsen vågar bryta ”tabun” om vad en kör får och inte får göra. Det är underbart när mina scenografiska idéer får liv av artister, regi och koreografi! I am like many tar upp många viktiga och tunga ämnen, med allvar och humor i en fin balansakt. Temat mänskliga rättigheter är alltid oerhört viktigt, men särskilt just nu.

Fotograf: Josef Sjöblom

Dirigent och konstnärlig ledare: Lone Larsen
Regi och koreografi: Ulf Evrén
Scenografi: Fanny Senocq
Kostym: Tove Fagius, Fanny Senocq

Medverkande: Emma Fagerström (sopran), Anna-Kari Frisk (sopran), Tove Fagius (mezzosopran), Anna Larsdotter (mezzosopran), Janna Vettergren (alt), Lisa Fagius Hålling (alt), Martin Åsander (tenor), Jonathan von Döbeln (tenor), Adam Jonselius (baryton), André Hasselgren (bas), Anders Butta Börjesson (bas).

Med stöd av Musikverket och Kulturrådet.