Utställning – UpsideDown

En utställning om makt, hierarkier och kriser i vändbara motiv med dolda berättelser och figurer.

Var: Den Fantastiska Platsen, Galleri & Cross Innovation Hub, Hornsgatan 124, Stockholm. denfantastiskaplatsen.se. Instagram @denfantastiskaplatsen

Konstverk av Fanny Senocq

Utställningsdatum
17 november – 6 december. 

Öppettider 
Fredag kl 11-15, onsdag kl 12-15, lördag och söndag kl 13–16. Välkomna!

Elva x 2 tankeväckande konstverk ur serien UpsideDown ställs ut på Den Fantastiska Platsen, Galleri & Cross Innovation Hub, Hornsgatan 124 i Stockholm.

Titta. Se. 
Låt tankarna sakta bubbla upp mot ytan.
Sluta när du fångat åtta.
Sätt ihop två och två på ett oväntat sätt.
Låt dem prata med varandra.
Lyssna noga.
Vänd och upprepa.

”UpsideDown är ett projekt som sträcker sig långt in i mig. Det är ett krävande arbete som berör djupare tankar om livet, om vår symbios med naturen, anpassningsvilja till miljön, samhälle, om hopp och svek, om drömmar som inte släckts utan snarare fått ny näring, om den svåra balansgången mellan kraft och skörhet.”

Konstverk i serien UpsideDown av Fanny Senocq

Turturduvor fångade invärtes. Pressar lyckodruvor med sina klor. Det är det som skaver. Rulla på höfterna så kommer dom loss och släpper frukten som blir din att skörda.

Konstverk i serien UpsideDown av Fanny Senocq

En gammal narr som äger visdom, det har många vittnat om. Han delar med sig av den om du dekorerar hans mustascher. Det är inte värt det. Sök klokskap som är gratis istället. Din egen till exempel?

Fanny Senocq är konstnär, scenograf, utställningsdesigner och illustratör. Hon har en Magisterexamen från Kulturvetarlinjen vid Stockholms Universitet och är utbildad på Gerlesborgsskolan och Konstskolan Basis.

Följ Fanny på Instagram @thesinksurrealist