2015 – Borders

Scenografi, attribut och research

Videoscenografi: Visual Relief/ Johannes Ferm Winkler/Per Rydnert. Scenografiassistent: Emilia Esping.

Cirkörs föreställning Borders. En samproduktion med Malmö Stadsteater. Urpremiär i helarena på Hipp den 8 maj2015.

Borders var en gränsöverskridande och medskapande process. Cirkusartisterna spelade musik och sjöng, skådespelare flög i luften, scenografin blev musikinstrument och cirkusredskap. Gamla nummer som artisterna tog med sig in i projektet fick nya roller.

Idé och regi: Tilde Björfors

Foto: Frans Hällqvist

Här sitter jag mitt i scenografin. I bakgrunden syns det tyg som vi klädde in Hipps hel-areana i (känslan skulle vara att gå in i ett stort cirkustält). Vi patinerade de enorma mängderna tyg med jord och snabbkaffe. Dansmattan, som var svart från början, gick jag loss på som en annan Jackson Pollock. Bylterna skulle representera den packning som flyktingar bär på, men de skulle även fungera som sittpuffar för en del av publiken som hamnade på scen under föreställningen.

Foto: Frans Hällqvist
Foto: Frans Hällqvist

Artister i föreställningen och på bilderna

Alexander Weibel Weibel/ Esmeralda Nikolajeff/ Estiven Quinones Gonzalez/ Hans-Peter Edh/ Jan Unestam/ Jennifer Amaka Pettersson/ Jesper Nikolajeff/ Karin Lithman/ Mari Götesdotter/ Mira Leonard/ Peter Åberg/ Saara Ahola/ Simon Rodriguez/ Sven Boräng/ Tatiana-Mosio Bongonga/ Samuel Andersson/ Maja Långbacka